zondag 19 april 2015

Gerookte kipfilet (home-made)




Ingrediënten:
5 kipfilets
2 liter water
200 gram zout
200 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel gekneusde peperkorrels
1 eetlepel tijm
0,5 theelepel rozemarijn
4 laurierblaadjes
Rookhout (appel)


Werkwijze:
Een dag van te voren maak je de pekeloplossing, dit doe je door alles behalve de kip in een pan te doen en even kort aan de kook te brengen (5 minuten).














Roer goed door tot het zout is opgelost.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast.

Leg de kipfilets minmaal een uur in de pekeloplossing.


Haal de kipfilets uit de pekel en dep ze droog met keukenpapier.
Leg ze op een rekje, in de koelkast zodat ze nog wat droger worden aan de buitenkant terwijl je de barbecue aansteekt.
Maak je barbecue of smoker klaar voor indirect barbecueën op 120°C,.
Voeg het rookhout toe en leg je kip weg van het vuur.















Wanneer de kerntemperatuur van je kipfilets 75°C is mogen ze van de barbecue.

Laat de gerookte kipfilet afkoelen tot kamertemperatuur en gebruik in bijvoorbeeld een salade.



Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten