'Zongedroogde' tomaten
Zongedroogde tomaten kan je natuurlijk
gewoon kopen maar zelf maken is wel veel lekkerder!
Ingrediƫnten:
- roma tomaatjes
- extra vergine olijfolie
- teentje knoflook
- italiaanse kruiden
Werkwijze:
Snij de tomaten in 4 parten.
Verwijder eventueel de zaadlijsten met je vingers en leg ze met de
buitenkant naar beneden op een bakblik bekleed met bakpapier.
Bestrooi de tomaten met grofgemalen zout
en laat dit 30 minuten intrekken.
Bestrooi met vers gemalen peper.
Bestrijk de tomaten met het mengsel van
extra vergine olijfolie, knoflook en Italiaanse kruiden.
En dan mogen ze 4 uur in een oven van
95° Celcius, en dit is het resultaat.
Heerlijk in de sla of om te gebruiken in
andere gerechten zoals bijvoorbeeld de upside down potato pie.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten