zondag 24 februari 2013

'Zongedroogde' tomaten


'Zongedroogde' tomaten

Zongedroogde tomaten kan je natuurlijk gewoon kopen maar zelf maken is wel veel lekkerder!

Ingrediƫnten:

- roma tomaatjes
- extra vergine olijfolie
- teentje knoflook
- italiaanse kruiden

Werkwijze:

Snij de tomaten in 4 parten.










Verwijder  eventueel de zaadlijsten met je vingers en leg ze met de buitenkant naar beneden op een bakblik bekleed met bakpapier.
Bestrooi de tomaten met grofgemalen zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Bestrooi met vers gemalen peper.













Bestrijk de tomaten met het mengsel van extra vergine olijfolie, knoflook en Italiaanse kruiden.
En dan mogen ze 4 uur in een oven van 95° Celcius, en dit is het resultaat.



Heerlijk in de sla of om te gebruiken in andere gerechten zoals bijvoorbeeld de upside down potato pie.





Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten