Hamburger “a' la Fred”
Mijn zoekt tocht naar de ultieme
hamburger is weer een stukje dichter bij gekomen. De gedachte welke ik nu had
was om wat engelse invloeden in de hamburger te verwerken (aangezien wij goede
herinningen hadden aan onze vakantie in Engeland) Zie hieronder voor het
resultaat.
Wat heb je nodig:
500 gr rundergehakt (van goede
kwaliteit, dus niet van supermarkt).
Kruiden;
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel peper
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel mosterdzaad
1 ½ eetlepel HP saus
1 ei
1 eetlepel ketchup
Toevoeging:
6 creamcrakers
1 gesnipperde rode ui
Topping;
dun gesneden speklappen
zout (grof uit molen)
peper (grof uit molen)
Rookhout eiken
Sla
Ananas schijven
Ei
Ui
Augurk
Kaas
Werkwijze:
Allereerst steek je de BBQ aan (
indirect temperatuur 120 ºc).
Vervolgens kan de voorbereiding
beginnen.
Bestrooi de speklappen met zout en peper
en laat dit vervolgens even intrekken, zodra de BBQ op temperatuur is kunnen de
speklappen op het rooster worden geplaatst.

Voeg vervolgens het rook hout toe
en laat de speklappen langzaam gaar worden ( ongeveer 1,5 tot 2 uur).
Nu heb je mooi de tijd om de hamburgers
te maken. meng alle kruiden door elkaar en zit dit even weg.
Zet een schaal of kom neer en doe hier
het kruidenmengels, de fijn gemalen creamcrakers, fijngesneden ui, ei en gehakt
in, en meng het vervolgens door elkaar.
Verdeel het vlees in 4 gelijke stukken
en maak hier vervolgens platte schijven van, zet de hamburgers terug in de
koelkast todat je ze nodig hebt ( kunnen ze mooi even opstijven).
Maak nu op de BBQ de uien, ananas en
eieren gereed, zodra deze bijna gereed zijn stook de de BBQ op tot ongeveer 160
ºc (verplaats de het spek, uien enz. na het “koude” gedeelte van de BBQ zodat ze niet verbranden).
Nu kunnen de hamburgers boven de hete
kolen gebakken worden, gemiddeld grill ik ze 4 a’ 5 minuten per kant .
Op het laatst evt. een plakje kaas erop
en de broodjes nog even kort grillen en daarna kan je je uitleven, en een
geweldige hamburger maken.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten