maandag 8 april 2013

Hamburger “a' la Fred”


Hamburger  “a' la Fred”


 Mijn zoekt tocht naar de ultieme hamburger is weer een stukje dichter bij gekomen. De gedachte welke ik nu had was om wat engelse invloeden in de hamburger te verwerken (aangezien wij goede herinningen hadden aan onze vakantie in Engeland) Zie hieronder voor het resultaat.

Wat heb je nodig:

500 gr rundergehakt (van goede kwaliteit, dus niet van supermarkt).

Kruiden;
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel peper
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel mosterdzaad
1 ½ eetlepel HP saus
1 ei
1 eetlepel ketchup

Toevoeging:
6 creamcrakers
1 gesnipperde rode ui

Topping;
dun gesneden speklappen
zout (grof uit molen)
peper (grof uit molen)
Rookhout eiken

Sla
Ananas schijven
Ei
Ui
Augurk
Kaas


Werkwijze:

Allereerst steek je de BBQ aan ( indirect temperatuur 120 ºc).
Vervolgens kan de voorbereiding beginnen.
Bestrooi de speklappen met zout en peper en laat dit vervolgens even intrekken, zodra de BBQ op temperatuur is kunnen de speklappen op het rooster worden geplaatst. 



Voeg vervolgens het rook hout toe en laat de speklappen langzaam gaar worden ( ongeveer 1,5  tot 2 uur).
Nu heb je mooi de tijd om de hamburgers te maken. meng alle kruiden door elkaar en zit dit even weg.



Zet een schaal of kom neer en doe hier het kruidenmengels, de fijn gemalen creamcrakers, fijngesneden ui, ei en gehakt in, en meng het vervolgens door elkaar.










Verdeel het vlees in 4 gelijke stukken en maak hier vervolgens platte schijven van, zet de hamburgers terug in de koelkast todat je ze nodig hebt ( kunnen ze mooi even opstijven).









Maak nu op de BBQ de uien, ananas en eieren gereed, zodra deze bijna gereed zijn stook de de BBQ op tot ongeveer 160 ºc (verplaats de het spek, uien enz. na het “koude” gedeelte van de BBQ zodat ze niet verbranden).



Nu kunnen de hamburgers boven de hete kolen gebakken worden, gemiddeld grill ik ze 4 a’ 5 minuten per kant .




Op het laatst evt. een plakje kaas erop en de broodjes nog even kort grillen en daarna kan je je uitleven, en een geweldige hamburger maken.










Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten