zondag 31 maart 2013

Spare Ribs "Jack Daniel’s" sweet


Spare Ribs "Jack Daniel’s"  sweet



Ik vond het weer hoog tijd voor een paar lekkere ribs. Naar enige tijd denken en puzzelen maar een recept aangepast en aangevuld met onze vriend “ Jack Daniel’s” het resultaat was weer geweldig en zeker voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten:

Rub:
2 eetlepels zeezout

3 eetlepels donker bruine basterdsuiker

2 eetlepels paprika poeder
(gerookt)
1 eetlepel versgemalen zwarte peper

2 theelepels mosterdpoeder

2 theelepels knoflookpoeder



Mop Sauce:
3 eetlepels roomboter

225 ml appelsap

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepels Jack Daniels (andere whisky mag natuurlijk ook).
1 eetlepel donker bruine bastard suiker

Overige benodigheden:
4 racks spareribs

2 stukken rookhout
 of  rook snippers (hikory)
Jack Daniel’s BBQ Glaze “Smokey Sweet”



 Werkwijze:
Maak de bbq mix een avond van tevoren,
Verwijder de vlies van de ribben (holle zijde) dit gaat het beste met een stukje keuken papier. 




Bestrooi  vervolgens de ribben in met de BBQ rub en masseer dit lekker in. Verpak vervolgens de ribben in met vershoudfolie en leg ze een nacht in de koelkast.



Haal het vlees de volgende dag een uur of twee van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.



Maak intussen de WSM of BBQ klaar voor barbecueën temperatuur tussen de 110 en 120 °C  ik gebruik hiervoor de Minion Methode. Voor deze ribs gebruik ik 2 stukken hickory rookhout.. Leg de ribs in een ribrek op de barbecue.



Doe na 45 minuten de ingrediënten van de mop sauce in een pannetje en warm ze op.
Mop de ribs een uur nadat ze op de barbecue zijn gegaan met de mop sauce, herhaal dit ongeveer elk uur. Ik laat de saus afkoelen en warm hem vlak voor het moppen weer op.
Na 3 1/2 uur haal ik de ribs van de barbecue en besmeer ze met, Jack Daniel’s BBQ Glaze smaak Smokey Sweet













Plaats de ribs nog een half uurtje terug in de WSM of BBQ, de sauce carameliseert nu en wordt lekker donker en kleverig. Haal de ribs van  de smoker en laat ze onder aluminium folie nog 10 minuten rusten, daarna kan het eten beginnen.



Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten