Spare Ribs (bubba grills)
Ingrediënten:
- 1 x het recept voor barbecuemix ( zie
recepten)
- 5 dl appelsap
- witte wijnazijn of ciderazijn
- 4 racks spareribs van goede kwaliteit
( 400 gram elk)
- ½ het recept voor barbecuesaus ( zie
recepten)
- zeezout
Werkwijze:
Maak de bbq mix een avond van tevoren.
Verwijder de vlies van de ribben (holle
zijde) dit gaat het beste met een stukje keuken papier.
Dompel de ribben in met
een mengels van appelsap en een scheutje azijn, laat dit even intrekken.
Bestrooi vervolgens de ribben in met de BBQ rub
en masseer dit lekker in.
Verpak vervolgens de ribben in met vershoudfolie en
leg ze een nacht in de koelkast.
Haal het vlees de volgende dag een uur
of twee van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Verhit de BBQ tot 130 ºC en leg ze met
de bolle kant naar boven en laat ze ongeveer 1 ½ garen.
Haal de ribben van de BBQ. Leg 4 grote
stukken aluminiumfolie neer ( 2x zo groot als de ribben) en leg de ribben met
de holle kant naar boven en vouw de randen van het aluminiumfolie naar boven en
verdeel het appelsap in de 4 pakketjes.
Vouw de hoeken van de folie naar binnen
en maak de pakketjes strak dicht. Leg ze nu voorzichtig terug op de BBQ.
Haal de pakketjes na 1 ½ van de BBQ en
pak ze voorzichtig uit.
Leg de ribben terug op de BBQ en laat ze
drogen ( ongeveer 15 min.)
Als ze mooi droog zijn, kwast je beide
kanten in met de BBQ-saus en leg
je nog eens een half uur terug op de BBQ zodat het glazuur lekker kan
uitharden.
Haal ze vervolgens van de BBQ en leg ze
op een bord en strooi er een beetje zeezout op en dan smullen maar.
Eet
smakelijk
Hierbij de link naar de Bubba Grills
www.bubbagrills.net
Hierbij de link naar de Bubba Grills
www.bubbagrills.net
Geen opmerkingen:
Een reactie posten