zaterdag 2 maart 2013

Spare Ribs


Spare Ribs (bubba grills)

Ingrediënten:

- 1 x het recept voor barbecuemix ( zie recepten)
- 5 dl appelsap
- witte wijnazijn of ciderazijn
- 4 racks spareribs van goede kwaliteit ( 400 gram elk)
- ½ het recept voor barbecuesaus ( zie recepten)
- zeezout

Werkwijze:





Maak de bbq mix een avond van tevoren.
Verwijder de vlies van de ribben (holle zijde) dit gaat het beste met een stukje keuken papier. 










Dompel de ribben in met een mengels van appelsap en een scheutje azijn, laat dit even intrekken.









Bestrooi  vervolgens de ribben in met de BBQ rub en masseer dit lekker in. 













Verpak vervolgens de ribben in met vershoudfolie en leg ze een nacht in de koelkast.

Haal het vlees de volgende dag een uur of twee van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Verhit de BBQ tot 130 ºC en leg ze met de bolle kant naar boven en laat ze ongeveer 1 ½  garen.











Haal de ribben van de BBQ. Leg 4 grote stukken aluminiumfolie neer ( 2x zo groot als de ribben) en leg de ribben met de holle kant naar boven en vouw de randen van het aluminiumfolie naar boven en verdeel het appelsap in de 4 pakketjes.




Vouw de hoeken van de folie naar binnen en maak de pakketjes strak dicht. Leg ze nu voorzichtig terug op de BBQ.

Haal de pakketjes na 1 ½ van de BBQ en pak ze voorzichtig uit.
Leg de ribben terug op de BBQ en laat ze drogen ( ongeveer 15 min.)



Als ze mooi droog zijn, kwast je beide kanten in met de  BBQ-saus en leg je nog eens een half uur terug op de BBQ zodat het glazuur lekker kan uitharden.





Haal ze vervolgens van de BBQ en leg ze op een bord en strooi er een beetje zeezout op en dan smullen maar.

Eet smakelijk



Hierbij de link naar de Bubba Grills
www.bubbagrills.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten