Hasselback aardappelen
"Dit Zweedse gerecht komt van
'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd
geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en zacht van
binnen.". Ik heb het recept een beetje aangepast en klaar gemaakt op de
BBQ.
Ingrediënten:
6 aardappelen (vastkokend)
olijfolie
schijfjes knoflook
peper en zout
eventueel kaas
Werkwijze:
Eerst wassen we de
aardappels.
Daarna snijden we de aardappels in.
Het makkelijkst is om er twee
houten lepels naast te leggen en dan met het mes te snijden. Klinkt wat
bijzonder dus hier een plaatje:
De lepels zorgen ervoor
dat je de aardappel niet helemaal insnijdt. Je kan recht naar beneden
snijden.
Leg de aardappels in een
pannetje of aluminiumbakje en doe partjes knoflooflook tussen sneetjes van
de aardappels.
Dan flink zout en een beetje peper over de aardappels en ze zijn
klaar voor de BBQ.
BBQ
De aardappels gaan niet
direct boven het vuur (Dat kan wel, maar dan moet je ze
in aluminiumfolie wikkelen), dus we gaan indirect BBQen. Afhankelijk
van de hitte duurt het zo'n 45 tot 60 minuten. Als je een thermometer hebt is
het bij 225-240 graden ongeveer 45 minuten en bij 200 graden een uurtje.
Eventueel kan je de laatste 5 minuten nog kaas toe te voegen.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten