dinsdag 30 april 2013

Hasselback aardappelen


Hasselback  aardappelen


"Dit Zweedse gerecht komt van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en zacht van binnen.". Ik heb het recept een beetje aangepast en klaar gemaakt op de BBQ.

Ingrediënten:
6 aardappelen (vastkokend)
olijfolie
schijfjes knoflook
peper en zout
eventueel kaas
Werkwijze:
Eerst wassen we de aardappels. 

Daarna snijden we de aardappels in. 

Het makkelijkst is om er twee houten lepels naast te leggen en dan met het mes te snijden. Klinkt wat bijzonder dus hier een plaatje:

De lepels zorgen ervoor dat je de aardappel niet helemaal insnijdt.  Je kan recht naar beneden snijden.
Leg de aardappels in een pannetje of aluminiumbakje en doe partjes knoflooflook tussen sneetjes van de aardappels. 




Dan flink zout en een beetje peper over de aardappels en ze zijn klaar voor de BBQ.
  
BBQ
De aardappels gaan niet direct boven het vuur (Dat kan wel, maar dan moet je ze in aluminiumfolie wikkelen), dus we gaan indirect BBQen. Afhankelijk van de hitte duurt het zo'n 45 tot 60 minuten. Als je een thermometer hebt is het bij 225-240 graden ongeveer 45 minuten en bij 200 graden een uurtje. 






Eventueel kan je de  laatste 5 minuten nog kaas toe te voegen. 


Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten