dinsdag 30 april 2013

MOINK BALLS


MOINK BALLS




Wat zijn MOINK Balls.

Het woord "MOINK" is afgeleid van Moo+Oink=MOINK.
Oftewel een combinatie van rundvlees en varkensvlees.

De MOINK Ball is bedacht door Larry Gaian, oprichter van de The BBQ Grail (http://thebbqgrail.com/) en is sindsdien de hele wereld over gegaan.

In 2009 is de eerste World Moink Ball Day georganiseerd.
Het idee erachter is dat op deze dag mensen van over de hele wereld Moink Balls maken.
Van je zelfgemaakte MOINK Balls maak je vervolgens een foto en deze mail je naar Larry, je krijgt dan het certificaat met "Certified MOINK Baller".


Ingrediƫnten:voor de MOINK ballen:


375 gram rundergehakt van goede kwaliteit

375 gram varkensgehakt van goede kwaliteit
Geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)

1 losgeklopt ei

60 gram paneermeel

2 eetlepels fijngehakte  verse knoflook

1 theelepel zeezout

1 theelepel versgemalen zwarte peper

110 ml melk

1 theelepel gedroogde oregano

2 theelepels gedroogde peterselie


 





Werkwijze:

Meng de ingrediƫnten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal.



Bestrooi de balletjes met barbecue rub.











Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje.




Zet je MOINK Balls in de koelkast zodat ze wat steviger worden.


Steek je WSM of BBQ aan en laat hem op temperatuur komen, tussen de 107 C° – 121 C°.

Ik heb voor de MOINK Balls Hickory rookhout gebruikt.














Barbecue de MOINK Balls anderhalf uur en bestrijk ze met barbecuesaus.














Laat ze nog een half uur in de smoker/bbq en ze zijn klaar!














Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten