zaterdag 2 maart 2013

BBQ saus (voor de spare-ribs)


BBQ saus (voor de spare-ribs)

Ingrediënten:

Pasta
- 1 ui
- 10 tenen knoflook
- 1 rode peper
- olijfolie

Kruiden
- 10 takjes verse tijm (gedroogd mag ook)
- 10 takjes verse rozemarijn (gedroogd mag ook)
- klein bosje koriander (gedroogd mag ook)
- 10 laurierblaadjes
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 eetlepels venkelzaad
- 2 eetlepels paprika poeder
- 6 kruidnagels

Overige
- geraspte schil en sap van 2 sinaasappels
- 200 gram basterdsuiker
- 3 dl water
- 6 eetlepels balsamicoazijn
- 2 dl tomaten ketchup (Heinz)
- 2 eetlepels worcestersaus
- 2 theelepels zaanse mosterd
- 2 dl appelsap
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel peper

Werkwijze:





Hak de ui, knoflook en pepertjes in d keukenmachine tot een fijne pasta.
Giet een beetje olijfolie in een pan en bak de pasta 5 minuten zachtjes.










Doe intussen de kruiden en specerijen in de keukenmachine en hak alles fijn.










Doe dit mengsel bij de puree in de pan en  het 1 minuut meebakken.






Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en bak dit mee tot je een dikke bruine pasta krijgt, giet vervolgens 3 dl water er bij, laat de saus voor 2 minuten koken en doe het sinaasappelsap erbij en vervolgens de rest van de ingrediënten, breng de saus aan de kook en laat het een beetje in dikken.









Giet de saus door een 2 maal door een fijne zeef zodat er een schone saus overblijft.



De saus is nu klaar voor gebruik.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten