BBQ saus (voor de spare-ribs)
Ingrediënten:
Pasta
- 1 ui
- 10 tenen knoflook
- 1 rode peper
- olijfolie
Kruiden
- 10 takjes verse tijm (gedroogd mag ook)
- 10 takjes verse rozemarijn (gedroogd mag ook)
- klein bosje koriander (gedroogd mag ook)
- 10 laurierblaadjes
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 eetlepels venkelzaad
- 2 eetlepels paprika poeder
- 6 kruidnagels
Overige
- geraspte schil en sap van 2
sinaasappels
- 200 gram basterdsuiker
- 3 dl water
- 6 eetlepels balsamicoazijn
- 2 dl tomaten ketchup (Heinz)
- 2 eetlepels worcestersaus
- 2 theelepels zaanse mosterd
- 2 dl appelsap
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel peper
Werkwijze:
Hak de ui, knoflook en pepertjes in d
keukenmachine tot een fijne pasta.
Giet een beetje olijfolie in een pan en
bak de pasta 5 minuten zachtjes.
Doe intussen de kruiden en specerijen in
de keukenmachine en hak alles fijn.
Doe dit mengsel bij de puree in de pan
en het 1 minuut meebakken.
Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en
bak dit mee tot je een dikke bruine pasta krijgt, giet vervolgens 3 dl water er
bij, laat de saus voor 2 minuten koken en doe het sinaasappelsap erbij en vervolgens de rest van de ingrediënten, breng de saus aan de kook en laat het een beetje in dikken.
Giet de saus door een 2 maal door een
fijne zeef zodat er een schone saus overblijft.
De saus is nu klaar voor gebruik.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten