zondag 24 februari 2013

BBQ Bierworst


BBQ Bierworst
Dit is een ideaal recept als je een flinke BBQ hebt. Je kan dit namelijk erg makkelijk ruim van te voren maken. 
Ingrediënten:
Worsten (bv saucijzen oid)
bier (in dit geval Palm)
je favoriete kruiden
uien
aluminium bak of een dutch oven

Werkwijze:
Snij de uien en doe ze in de aluminiumbak.

Strooi en flink wat kruiden bij, bv grillkruiden, currykruiden of knoflook. Een mix mag natuurlijk ook.
Haal ook alvast de doppen van de flessen bier.
Grill de worstjes kort aan op de directe manier. Het gaat erom dat ze een kleurtje krijgen.



Als ze rondom een beetje bruin zijn leg je ze in de aluminiumbak en daaroverheen doe je het bier tot het randje.




Deze bak zet je boven de kolen (wel op het rooster) en laat je een uurtje koken. 2 á 3 uur mag ook.


Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten