zaterdag 15 juni 2013

Griekse kipfilet


Griekse kipfilet






Ingrediënten: 
4 kipfilets

3 el goede olijfolie

1 teentje knoflook (ragfijn)

1 tl oregano

1 tl tijm

1 tl rozemarijn

½ tl komijn 

Zeezout
 uit de molen
Zwarte peper uit de molen

Werkwijze;
Doe de olie in een schaaltje en meng de kruiden, peper en zout er door. Goed mengen want dit is de marinade.




Neem de kipfilets, kerf ze aan de bovenkant een beetje in met een scherp mes (ruitjespatroon). Zo kan de marinade beter intrekken en dat komt de smaak alleen maar ten goede. Leg nu de kipfilets er in en zorg er voor met een lepel dat er overal marinade zit. 

Zet ze nu 2 -3 uur afgedekt weg in de koelkast. Zo heeft de marinade royaal de tijd om in het vlees te trekken. Je kan het ook een avond tevoren maken, nog beter.
Tenslotte leg je ze op de barbecue en rooster ze om en om mooi gaar en bruin. 

Als je ze omdraait bestrijk ze dan nogmaals met het restje van de marinade.
Nu heb je een heerlijk mals stukje kip met de typische Griekse grillsmaak.



Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten