Griekse kipfilet
Ingrediënten:
4 kipfilets
3 el goede olijfolie
1 teentje knoflook (ragfijn)
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
½ tl komijn
Zeezout
uit de molen
Zwarte peper uit de molen
Werkwijze;
Doe de olie in een schaaltje en meng de kruiden,
peper en zout er door. Goed mengen want dit is de marinade.

Neem de kipfilets,
kerf ze aan de bovenkant een beetje in met een scherp mes (ruitjespatroon). Zo
kan de marinade beter intrekken en dat komt de smaak alleen maar ten goede. Leg
nu de kipfilets er in en zorg er voor met een lepel dat er overal marinade zit.
Zet ze nu 2 -3 uur afgedekt weg in de koelkast. Zo heeft de marinade royaal de
tijd om in het vlees te trekken. Je kan het ook een avond tevoren maken, nog
beter.
Tenslotte leg je ze op de barbecue en rooster ze om en om mooi gaar en
bruin.
Als je ze omdraait bestrijk ze dan nogmaals met het restje van de
marinade.
Nu heb je een heerlijk mals stukje kip met de typische Griekse
grillsmaak.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten