Zalm (gerookt) met tapenade en bacon van
het plankje.
Omdat ik bij de Sigro een mooi stuke zalm tegen het lijf liep had ik
besloten om deze eens te bereiden op de BBQ tevens had ik in de schuur nog een stukje hout had liggen en
de combi was gemaakt. Ik besloot om de vis een beetje te verpakken onder een
tapenade dit omdat wij geen echte vis eters zijn en zodoende de smaak en beetje
konden aanpassen.
Deze methode van het roken van
zalm is vele jaren gebruikt en is verrassend makkelijk te doen met behulp van
je eigen barbecue. De zalm wordt langzaam gegaard, en krijgt hierdoor een
rijke, rokerige smaak.
Ingrediënten:
2 zalm filets met
huid
1 bakje tapenade
(groene olijven)
2 eetlepels
pijnboompitten (geroosterd)
2 plakken bacon
beetje zout en
peper
Plankje
(Cedarhout)
Bereiding:
Leg de plankjes in een bak met water en laat deze
terminste 1 uur inzitten.
BBQ voorbereiden aansteken. Onderste en bovenste
openingen geheel openen. (Erg warm dus).
Was de zalm goed af onder de kraan en dep deze droog
met keukenpapier.
Doe de tapenande in een schaaltje en voeg de gehakte
pijnboompitten toe. meng dit door elkaar.
Bak ondertussen in een pan de bacon uit todat deze
knapperig wordt, leg deze even tussen 2 vellen keukenpapier en snij het fijn.
Bedek de bovenzijde van de zalm in met het mengsel van
de tapenade met pijnboompitten.
Bestrooi de tapenda met wat bacon en eveuntueelzout en
peper.
Haal het cederhouten plankje uit het water en leg de
filets met het vel naar beneden op het plankje.
Leg dit geheel vervolgens op het rooster boven het
hete vuur en sluit de deksel van de BBQ.
Schrik niet want het begint te sissen en te roken maar
dat hoort er allemaal bij. Na ongeveer 18 a 20 minuten is de zalm klaar. Haal
het hele plankje met de zalm van de BBQ af.
Verdeel de zalm over de borden.
Eet
smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten