maandag 17 december 2012

Double Baked Potatoes


Double Baked Potatoes

Double baked potatoes oftewel dubbel gepofte aardappels kun je op verschillende manieren vullen. Ik heb ze gemaakt met kruidenkaas en bacon.
Ingrediƫnten:
4 grote aardappels
olijfolie

3 eetlepels kruidenkaas
2 eetlepels roomboter
(gesmolten)
1 eetlepel melk
geraspte kaas

2 plakken bacon

bieslook, vers, fijn gesneden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 C. Maak de aardappels schoon onder stromend water, droog af en prik er met een vork een paar gaatjes in. Wrijf de aardappels in met een beetje olijfolie.
Pof de aardappels 5 kwartier tot anderhalf uur in de oven, een cocktail prikketje moet er zonder weerstand in gaan. Haal de aardappels uit de oven en laat afkoelen.
Bak in de tussentijd de bacon knapperig op medium vuur, laat op wat keukenrol uitlekken en verkruimel.
Snij 4 aardappels door en haal voorzichtig bijna alles uit de binnenkant, zorg dat je geen gat in de buitenkant prikt.



Doe de kruidenkaas, boter bij het aardappelkruim en prak dit goed door elkaar, je wilt nog wat wat stukjes aardappel overhouden, dus geen puree ervan maken. Voeg als het wat droog is wat melk toe.
Hou wat van de geraspte kaas, bacon en bieslook apart en doe de rest bij het aardappelmengsel. Meng dit goed door elkaar.





Schep het mengsel terug in de aardappelschillen, strooi er de achtergehouden kaas, bacon en bieslook overheen.




Leg de aardappels  ongeveer 20 tot 25 minuten op de BBQ (indirect) 175 C, ze moeten even doorwarmen en de kaas moet smelten.



Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten