Double Baked Potatoes
Double baked
potatoes oftewel dubbel gepofte aardappels kun je op verschillende manieren
vullen. Ik heb ze gemaakt met kruidenkaas en bacon.
Ingrediƫnten:
4 grote aardappels
olijfolie
3 eetlepels
kruidenkaas
2 eetlepels
roomboter
(gesmolten)
1 eetlepel melk
geraspte kaas
2 plakken bacon
bieslook, vers,
fijn gesneden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 C. Maak de
aardappels schoon onder stromend water, droog af en prik er met een vork een
paar gaatjes in. Wrijf de aardappels in met een beetje olijfolie.
Pof de
aardappels 5 kwartier tot anderhalf uur in de oven, een cocktail prikketje moet
er zonder weerstand in gaan. Haal de aardappels uit de oven en laat
afkoelen.
Bak in de tussentijd de bacon knapperig op medium vuur, laat op wat
keukenrol uitlekken en verkruimel.
Snij 4 aardappels door en haal voorzichtig
bijna alles uit de binnenkant, zorg dat je geen gat in de buitenkant prikt.
Doe de
kruidenkaas, boter bij het aardappelkruim en prak dit goed door elkaar, je wilt
nog wat wat stukjes aardappel overhouden, dus geen puree ervan maken. Voeg als
het wat droog is wat melk toe.
Hou wat van de geraspte kaas, bacon en bieslook
apart en doe de rest bij het aardappelmengsel. Meng dit goed door elkaar.
Schep het
mengsel terug in de aardappelschillen, strooi er de achtergehouden kaas, bacon
en bieslook overheen.
Leg de
aardappels ongeveer 20 tot 25
minuten op de BBQ (indirect) 175 C, ze moeten even doorwarmen en de kaas moet
smelten.
Eet
smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten